AZ ÓRÁK ÁPOLÁSA ÉS ÁLTALÁNOS KARBANTARTÁSA

Mint minden preciziós műszernek, a karórák ápolásáról is gondoskodni kell.
Tipustól függően két vagy három évente, illetve elemcsere alkalmával keresse fel LORUS kereskedőjét vagy a hivatalos LORUS márkaszervizt. A szervizben ellenőrzik az óra elhasználódott alkatrészeit, amelyek cseréje szükséges, gondoskodnak az szerkezet olajozásáról, kenéséről és vízállóságáról.

Magnetizáció

A mágneses tér alapvetően nem befolyásolja a digitális kvarc órák működését, viszont az analóg órákét -ahol a mutatók mozgatását elektromotor végzi- igen, ugyanis az erőteljes mágneses tér befolyásolhatja a motor teljesítményét.

Ne helyezze az óráját orvosi berendezések, fejhallgatók, hangszórók vagy hűtőmágnesek közelébe.
Az elektromos mixerek, turmixgépek és még számos elektromos berendezés erős mágneses tere befolyásolhatja az óra pontos működését.

Mechanikus behatások és vibráció

A normál sport aktivitások esetén való használat nem jelent veszélyt az órára, viszont óvja az olyan indokolatlan ütésektől, mint például a kemény felületre való leejtés.

Hőmérsékleti hatások

Az ön órája a folyamatosan pontos járás tartáshoz normál hőmérsékleti viszonyokra lett tervezve.
A szélsőséges hőmérséklet vagy hirtelen hőmérséklet változás pontatlanságot okozhat.

Allergia

Az gyártásnál felhasznált anyagok némelyike esetenként kiválthat allergiás reakciókat az arra érzékenyek számára. Annak ellenére, hogy a Pulsr órák gyártása során törekszik a gyártó a magas minőségi sztenderdek alkalmazására, amennyiben mégi sallergiás reakció lépne fel kérjük, ne viselje tovább az óráját és konzultáljon mielőbb szakorvosával. Az allergiás reakciók kialakulásának az esélyét jelentősen csökkentheti az óratok és a szíjak tisztításával, tisztántartásával, illetve lazábbra állított szij pozíció használatával. A gyártó minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy ne alakulhassanak ki allergiás tünetek, ezért 2000. január 1-től minden EU-ban forgalmazott LORUS termék esetében kizárólag nikkel mentes anyagokat használ az órák gyártásához.